Pagina's

woensdag 4 juli 2012

Afscheidscadeautjes

Vandaag neemt mijn oudste afscheid van haar turntrainsters. Ze wil niet meer turnen en gaat zich nu toeleggen op atletiek. Volgens mij gaat ze het turnen nog missen. Ze heeft het negen jaar tamelijk intensief gedaan en het hoort gewoon helemaal bij haar leventje. Maar goed kinderen veranderen en ze moeten hun eigen beslissingen gaan nemen en dit is er daar dus een van.
Maar ja zomaar gedag zeggen, komt in mijn woordenboek niet voor. Daar moet natuurlijk weer iets creas mee gedaan worden. De ene trainster is gek van teigetje de ander van lieveheersbeestjes. Het is ons tot nog toe redelijk gelukt om iets in die sfeer te geven. Vorig jaar hebben we als vakantiecadeautje een lieveheersbeestje van Septemberspring gemaakt en een armband met kralen van fimoklei in de kleuren van teigetje. We hebben ook al eens chocolaatjes in die kleuren gegeven en ook viooltjes in de betreffende kleuren doen het goed.  Maar wat nu dus ....

Uiteindelijk hebben we bij 't Waagie gele pompoenjam en rode aarbeienjam gekocht. Toen heb ik het lieveheersbeestje van Grietje van Grietjekarwietje gehaakt en het jampotje er mee versierd. Grietje, het is echt een heel duidelijk patroon en het resultaat vind ik enig. De trainster in kwestie was er erg blij mee. Vervolgens hebben we een zeepketting maar dan zonder zeep in de kleuren van teigetje voor de andere trainster gemaakt (hartjes van klei en dan geschilderd en gelakt). Die vervolgens om het jampotje heen gewikkeld. Ik was zelf heel tevreden met het resultaat. Om het geheel af te maken hadden we twee bosjes bloemen (gerbera's) samen laten stellen. Een rode met papier er omheen met zwarte stippen en de ander een combinatie van gele en oranje bloemen met folie. Helemaal leuk!

pimpampoentje van grietjekarwietje


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke afscheidscadeautjes heb je gemaakt!
    Leuk hoor om zoiets te mogen ontvangen!

    Liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey, zag in een reactie op een ander blog dat je uit Noord-Holland komt en toen moest ik toch ff bij je komen kijken, wat een leuke dingen maak je, ik ben je nieuwe volger, groetjes Linda.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra