zondag 7 juni 2015

veldbloemen

Kortgeleden liep ik op een morgen een rondje bij mij in de buurt. En oh wat zag de natuur er prachtig uit. Wat zou het leuk zijn als ik dit jaar eens wat bloemen zou gaan drogen en mijn bloemenkennis weer wat op zou vijzelen.Helaas was de pret van korte duur want al de volgende morgen was het madeliefveldje vakkundig, dat dan wel weer, gemaaid. Waarom nou weer, vroeg ik mij af. Een kleine speurtocht op internet leerde mij dat maaien vooral gedaan wordt voor de verkeersveiligheid. Tegenwoordig wordt er wel wat verantwoorder gemaaid maar ik kan mij niet voorstellen dat de madeliefjes het verkeer op het wandelpad zouden kunnen hinderen.Gelukkig had mijn Saar mijn idee wel ten uitvoer gebracht. En zo zat ik vanavond met "de nieuwe flora in kleur" van Moussault uit 1962 (beetje oud maar heel hanteerbaar), de aanwinst van Saar te determineren. 


Dat viel nog niet mee. Ik teer nog een beetje op mijn bestaande kennis maar veel nieuws heb ik nog niet geleerd. Wat tja is het nou dat bloemetje of misschien toch die? Van de week nog maar eens het veld in om de bloemetjes live te aanschouwen. Ik zag dat een heleboel alweer hun koppie boven het maaiveld uitsteken, ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan!

Groetjes Sandra

14 opmerkingen:

 1. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf zo'n oud boek. Het herkennen van wilde bloemen en planten vind ik heel moeilijk. Dan komt zo'n boekje goed van pas. Ik ben benieuwd wat voor moois je allemaal gaat drogen.
  Dat maaien snap ik ook niet. Wat is er nu mooier dan al die bloemen naast het pad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd leuk om bloemen zelf te drogen en zeker als je ze dan nog allemaal kan herkennen daarom is zo'n boek altijd handig om in huis te hebben dan, ook al is hij van 1962, bloemen blijven toch hetzelfde. Gelukkig had Saar al bloemen geplukt!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bloemen drogen, dat deed ik vroeger met mijn tante als we op vakantie waren. Ik had een speciaal bloemendroogboek van haar gekregen met vloeipapier ertussen. Je blogpost heeft mij wel op een idee gebracht voor de 'ruilhandel' in de vakantie.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 5. *Grinnik* Ik zie het al voor me; alle madeliefjes mobiliseren zich om zich vervolgens op een niets vermoedende wandelaar te storten, hihihihi! Lévensgevaarlijk!!
  Veel plezier met je dappere bloemetjes en het achterhalen van hun namen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "On"kruid vergaat niet, dat is nu weer bewezen :-) Zo schattig, al die kleine bloemetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik had ongeveer hetzelfde idee, maar dan om een veldboeketje op de vaas te zetten. Dat deden we vroeger thuis ook altijd. En ook hier was pas gemaaid en vroeg ik me af: waarom. Als het hier ook vanwege de verkeersveiligheid is dan snap ik het ook niet, want het was naast een fietssnelweg (jawel!) langs de spoorlijn. Een eindje verder fietsen en ik kon toch mijn veldboeketje plukken. Ik vind het erg leuk en kijk er met plezier naar (en manlief tegen mijn verwachting in ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heeft Saar een leuke jurk aan:) Ik zie dat ze het boekje Monkie gebruikt om haar bloemetjes te drogen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alle namen ken ik niet van de bloemen, maar genieten doe ik er zo wie zo van. Zo doet Saar dat ook, gewoon genieten.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zelf ken ik ook geen bloemen namen, ik vind ze gewoon mooi.
  Net als jouw Saar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer van die madeliefjes, ik vind het ook zo gezellig uitzien. Leuk boekje heb je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer he? Dat gemaai. Ik word er altijd een beetje verdrietig van, al die omgehakte bloemetjes. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach..., ze maaien altijd op de verkeerde plekken!
  Maar toen ik de Flora zag, was ik opeens ruim 30 jaar terug...
  Die moesten voor biologie aanschaffen... Ik vond het niks leuk om al die namen te leren/weten, dat herinner ik me nog wel. Maar gelukkig heb jij Saar, en ze zal het best boeiend weten te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie blogje ! ik zag u via andere blogster, ik volg meestal
  blogjes dat dezelfde hobbys als ik delen, bedankt voor het delen
  Fijne dag☀️

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra