dinsdag 29 september 2015

maat

Afgelopen weekend zag ik de dames van villa Poppendop genieten van het mooie weer.Claire zit lekker in het zonnetje terwijl Saar de Blauwe Druif van de buren te lijf gaat. Zien jullie het bloemenboompje naast de bank? Dat zat ook bij de swap met juffrouw Mier. Net als het jurkje dat Saar aan heeft. Het was een tutorial (2 jurkjes).


"Hé Saar, ik had toch een ander jurkje voor je gemaakt?" "Ja, dat klopt maar dat was best wel te groot dus heb ik zelf maar de andere gemaakt. Leuk jurkje hè? Maar voor volgende keer lijkt het me wel handig dat je eerst de maat opneemt. De paspop past de jouwe trouwens wel prima." "Euh.. ja."

lieve stofjes

En inderdaad binnen tref ik dit tafereeltje aan. En terwijl ik bedenk dat ze wéér gelijk heeft, bedenk ik mij ook dat dit de reden is dat ik zelf geen kleding meer maak. Een eindeloos gepiel om de pasvorm goed te krijgen om daarna te moeten constateren dat ik het toch niet helemaal leuk vind. Zonde van de tijd, de moeite en het geld. En ook nu moet ik weer aan de slag om mijn exemplaar passend te maken. Aan de tutorial lag het niet die is heel duidelijk maar ik heb gewoon niet goed opgelet. Zou dat misschien aldoor de reden zijn van mijn missers?

Fijne week.

groetjes Sandra

11 opmerkingen:

 1. Ik heb precies hetzelfde met kleding... het blijft op de een of andere manier toch lastig. Maar goed dat Saar er zelf eentje gemaakt heeft ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn het toch ook mooie, lieve poppenmeiden, he! Saar kan wel heel netjes jurkjes naaien, keurig hoor! Staat haar helemaal goed met dat vrolijke stofje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi en lief die poppenwereld ...
  Fijne dinsdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen en te zien!
  En ja, herkenbaar over het kleding maken. Voor poppen vind ik het nog wel leuk om te doen, maar een trui breien voor mezelf of een ander... Als 't klaar is vind ik het te wijd, te kort, de mouwen te strak of iets te lang, etc. In een winkel pak je dan even snel een andere maat, veel makkelijker!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verhaal! Die Saar weet het wel te vertellen!! En ze heeft echt wel gelijk, haar jurk was te groot. Ook ik vind het altijd zo'n gepriegel en gepas en gemeet met stof, daarom brei ik veel liever, makkelijker en sneller aan te passen. Wat heerlijk zaten ze daar buiten op de bank in het zonnetje en Saar druk in de weer met de blauwe druif, een ijverig kind. Fijne poppendag!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig beeldverhaal!
  Gaat vast goed komen met het andere jurkje; het stofje is in ieder geval fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad, heerlijk weer, echt genieten, De jurkjes zijn allebei leuk, je kunt nu eenmaal niet overal goed in zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat dom, ik had je de verkleinde versie willen sturen. Mijn schuld, sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och, misschien dat Saar er nog 'in' groeit ....En anders is het toch een beetje wijd, alles staat haar leuk!
  Ze zitten heerlijk buiten te genieten, en als het even kan doe ik de dames na...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh lastig he! Maar poppen zijn gelukkig wel geduldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou het ook niet kunnen hoor! Maar ze zitten er heerlijk bij zo buiten op een bankje.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra