dinsdag 1 oktober 2013

Een blauwgeruite taart



Dit is een van de kaartjes die ik vandaag voor mijn verjaardag kreeg. De verzendster kent mijn liefde voor blauw en ik moet zeggen heel goed gekozen. Zelf stond ik natuurlijk op deze feestelijke dag ook in de blauwstand en fabriceerde deze taart.


Vanavond snijden we hem aan en dan gaan we beoordelen hoe rampzalig het is dat hij bijna niet gerezen is. Wie kan mij vertellen hoe ik hele luchtige en hoge biscuittaartbodem krijg (de springvorm is 26 cm doorsnede is dat het misschien)?

Groetjes Sandra

13 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd en eet smakelijk!
    Ps: ik heb helaas geen advies voor je

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooooh, je bent jarig! Waarom wist ik dat niet?! Morgen ga ik je wat sturen hoor ♡
    Gefeliciteerd lieve meid , hopelijk heb je een fijne dag gehad.
    Je kaart is prachtig en je taart , wauw!! Zó mooi. Hoop dat ie ook lekker smaakte.
    Uh, tips heb ik niet voor je helaas :(
    Veel liefs, xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. owwwwwwwwwwwwwwwww du bist jarig!!!! feliessssssssss wat een mooie kaart en taart
    maar ik geef je geen tip...dan gaat vast je oven ook nog de lucht in ha ha

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
    Een keuken prinses ben ik nu niet echt,
    maar de blauwe taart ziet er wel heerlijk uit
    en dat is toch wat telt!
    Geniet samen nog van een fijne en gezellige avond,
    liefs Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd met je verjaardag! Eet smakelijk, mooi is ie in ieder geval ;-)
    Heel fijne verjaardagsavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een hele dikke proficiat en drie dikke xxx. De tip die ik kreeg van mij schoonmoeder om mijn biscuit luchtig te maken, wil ik gerust met je delen.
    Wanneer je beslag klaar is en daarmee bedoel ik, al je ingrediënten zijn gemengd, dan zet je uw kom met beslag in een bad met warm water en dan klop je met je mixer nog een kwartiertje het beslag. Je gaat zien dat je beslag heeeeeeeel luchtig wordt. Het beslag in de vorm en hup in de oven en hopelijk heb je dan wel een goed resultaat.
    Smakelijk alvast :-)
    Grtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohhh je bent jarig! Wat een passende taart. Gerezen of niet, hij ziet er erg goed uit! Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!! Groetjes Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nu lees ik je blogje een dag te laat om je te feliciteren maar ik doe het lekker toch nog even. Felicitatie is dus of een dag te laat of gewoon bijna een jaar te vroeg ;-)

    Van harte gefeliciteerd

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd en een prachtige (blauw geruite) taart!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Van harte gefeliciteerd! Je taart ziet er toch goed uit? Maar aan wat je probleem ligt, ik ken er niks van, bak nooit :) eet het enkel op
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo! Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Hoop dat je een fijne dag hebt gehad. Ga je het ook op school vieren?

    Het kloppen van het beslag au bain Marie zoals Daniëlle zegt, heb ik ook wel gedaan en dat helpt echt. Volgens mij kan dat ook voor het meel er in gaat, dus alleen met de eieren enzo. Heb sinds kort een mixer met een heel hoog toerental en dat scheelt ook.

    Hebben jullie een Boerenbond of Welkoop winkel in de buurt? Daar verkopen ze Soezy biscuitdeeg en dat kan bijna niet mislukken.

    Groeten van Juffrouw Mier

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteeeeeeeeeeeeeeeerd meisie!

    Moos is geen bak-expert ... dat wordt dus niks als die adviezen gaat geven hihihihi

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra