vrijdag 19 augustus 2016

nostalgisch opruimen

De afgelopen dagen heb ik grote opruiming gehouden in mijn knutselhokje en daarbij kwam ik uiteraard van alles tegen. Onder andere een map met verzamelde handwerkidee├źn/patronen uit het computerloze tijdperk. De Libelle en de Margriet waren toen grote bronnen van inspiratie. 

Kijk hier ging mijn blauw geruite hartje sneller van kloppen, ook al is het flink gedateerd. 

Libelle van halverwege jaren negentig.
Tussen alle felgekleurde DIY (dat woord kenden ze toen nog niet) voor in huis, vond ik dit toch een hele smaakvolle.


 Ook vond ik een heel stapeltje borduurpatronen. 
De patronen hieronder komen uit een Margriet extra. Ik vermoed van halverwege de jaren zeventig. Ik heb namelijk, als klein meisje, een stukje van "abc de kat gaat mee" geborduurd. 

De titel van de patronen is: "Zo borduurt u die versjes van toen". Als het toen al oude versjes waren, zijn ze nu helemaal antiek, toch zingen we sommige nog steeds zoals "slaap kindje slaap", "sinterklaas kapoentje" en "ik zag twee beren" (deze staan niet op de foto).


Al bladerend door mijn map, maakte ik een reis door het verleden. En voor ik uit nostalgie de hele mikmak weer terug zou zetten in de kast, heb ik snel de map uitgedund. Als iemand interesse heeft in de bovenstaande borduurpatronen, stuur mij dan even een mailtje, dan stuur ik ze naar je toe. Het zijn twaalf borduurwerkjes met oude versjes als onderwerp, ontworpen door Mies Bloch.

Fijn weekend.

Groetjes Sandra

11 opmerkingen:

 1. Wat een mooie reis naar het verleden zeg.....
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, helemaal herkenbaar... Ik bewaarde ook van alles uit die tijdschriften en zelfs nu heb ik daar nog heel veel van. Ik kan het echt niet over m'n hart verkrijgen om het weg te doen. En heel soms komt het toch nog van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om die oude foto's te zien en ik vind het wel wat hebben, ook al is het uit de tijd.
  Ik oest trouwens gisteren aan je denken, ik kwam langs een winkel waar ik een servies zag staan in, jawel, blauwe ruitjes.
  Ik heb ooit een schellekoord geborduurd met oud-Hollandse liedjes, zo leuk om te maken en ik heb er later iemand met kleine kindjes heel blij mee gemaakt. Ik zie me dat nu niet meer doen, dus je mag anderen blij maken met de patroontjes.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die pagina's uit de Libelle vind ik nog steeds mooi. Ook ik vind het moeilijk om verzamelde patronen weg te doen. Af en toe blader ik een avondje in oude Ariadnes, uitgaven van toen ze nog een handwerkblad waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig!!!! (vooral dat blauw uit de Libelle)
  Ik moest ook opruimen en deed heel wat weg, maar de map met patronen etc. die blijft !!!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk om dat allemaal weer terug te vinden. Ik hou ook van terugvinden (vooral als ik helemaal niet meer weet dat ik het had)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke plaatjes! Dat blauw spreekt mij natuurlijk ook aan! Moeilijk om dingen weg te doen maar soms zo nodig! Xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk! Nostalgie ten top :-)
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om te bewaren en zo nu en dan door te bladeren.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo zie je maar.... blauwe ruitjes zijn tijdloos!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra