dinsdag 26 september 2017

beetje (te) vroeg?

Ik hou van het sfeertje rond kerst. Mijn kinderen en ik kunnen ons dan zalig wentelen in kerstmuziek, kerstfilms, kerstlampjes enzovoort. Mijn wederhelft kan dat niet helemaal volgen. Nu duurt het nog 90 dagen (jawel, dat hebben we even opgezocht) voor het zover is maar de eerste tekenen zijn er echt alweer. Nu ben ik er wellicht wat sneller ontvankelijk voor doordat ik door mijn werk leef in een strak schema van vieringen en feesten. Maar hoewel subtiel, de echte christmaholics voelen dat het begint te kriebelen

Zo begon het eigenlijk al in augustus toen wij in Frankrijk op vakantie waren. Een boom met allemaal maretakken (mistletoe). Ik fantaseerde de sneeuw er moeiteloos bij.


Toen was ik eind augustus in Amsterdam en kwamen we langs de kerstwinkel op het Singel. Uiteraard wipten we even binnen. Leuk maar voor de toeristen.


Toen het vorige week zo regende, besloot ik de oviebollen die ik van vorig jaar nog had staan eens uit te proberen. Ze zijn best lekker maar wat mij betreft gaat er niets boven een warme oliebol zo uit de hete olie.


En toen ik van de week langs het tuincentrum kwam tijdens mijn wandeling, kon ik het niet nalaten om even binnen te kijken. Daar moet nog heel wat gebeuren.Ach en als je dan toch al in zo'n mood verkeerd, kunnen deze twee er ook nog wel bij. Een pakketje van atelier het Uilenhuis.


Maar geen zorgen hoor. Ik hoop dat we een fijne herfst krijgen met veel mooie, warme dagen. Heerlijk nog even rommelen op mijn telefoon in het zonnetje in een hoekje van de tuin.
Eens kijken wat Santaclaus te melden heeft op Instagram

Fijne week.

Groetjes Sandra

12 opmerkingen:

 1. Voor je het weet is het zover, wat zijn nou negentig dagen?!?! ;-)
  Geniet van alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor, niet te vroeg. Middelste dochter kreeg van mij een kerstsprookje voor haar rapport afgelopen juli. We kijken uit naar een kille zaterdag- of zondagmiddag om hem in de dvd-speler te schuiven. Misschien zelfs in de herfstvakantie al!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je toch maar plezier hebt? Ik ben daar helemaal nog niet mee bezig. Ik wil nog nazomeren. En dan ben ik blij als januari weer in het land is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha nou ik zomer nog ff lekker na op blote pootjes ik ben van de last-minute-Xmas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stiekem ben ik in mijn hoofd ook al bezig met kerstkaarten, kerstcadeautjes en kerstversiering ;-) En in Denemarken waren we in een kerstwinkel (ik moest mij inhouden). Ik vind jou dus helemaal niet raar. Leuk, deze vilten vriendjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 90 dagen voorpret! Dan wordt het ook vast een echt kersthuis bij jullie. Gezondere varianten van vette happen winnen het meestal niet van het origineel. Met oud en nieuw maar echte bollen bakken dus. Geniet nog even van de herfst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent de enige niet en ook niet de eerste die 't er al over heeft :-) Ik persoonlijk hoop erop dat we nog even kunnen nazomeren!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja ja, het gaat snel voordst we er erg in hebben is het alweer zover ;)
  Veel plezier met alle voorpret :)
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eigenlijk vind ik het nog veel te vroeg om aan kerst te denken, maar stiekeme ben ik toch al bezig. Ik vind de vilten figuurtjes geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het is nog vroeg maar tuincentra en hier Hendriksen in Ermelo zijn al volop in de running

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, heerlijk... Als je ergens warm voor loopt, maakt de tijd eigenlijk niet uit. En als je je er prettig bij voelt; gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier nog zo'n christmaholic! Mooiste tijd van het jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra