zaterdag 21 maart 2015

Beer

Eigenlijk heb ik niet echt iets te vertellen. Dat heb je soms. Ik had mij heilig voorgenomen om voorlopig niets nieuws te beginnen/te maken maar eerst allerlei langliggende projecten af te maken. De start was veel belovend maar uiteraard heb ik mij tussendoor toch weer laten verleiden. Zo was daar de handwerkbeurs in Zwolle en startten we allerlei leuke thema's op mijn werk die voorzien moesten worden van passende aankleding.
Gevolg is dat ik nu heb liggen; een beer zonder kleding (wel geknipt overigens), een zwaan zonder vleugels en ogen en een auto in wording. Om nog maar niet te spreken over een breical waarvan ik nog maar pas 4 toeren heb gebreid, een pop zonder vulling, een geknipte maar nog niet genaaide broek en tuniek, een half gebreid poppenjasje en nog veel meer èn dan nog alle ideeën die in mijn hoofd zitten.

Een poosje geleden las ik dit artikel van Aaf Brant Corstius in de zaterdagbijlage van de Volkskrant.


Marie Kondo is een Japanse organizing consultant en schrijfster van vier boeken over opruimen. Heel kort komt het er op neer dat je pas goed kunt opruimen en ordenen als je eerst weggooit. Vraag jezelf bij alles af, maakt dit mij gelukkig (does it spark joy)? 


Deze berg met bandjes en kantjes is een redelijke weerspiegeling van de rest van mijn knutselhokje. En ja it does spark joy als ik weer een werkje heb verfraaid met een van deze lintjes.

En vooruit dan toch even een kiekje van mijn naakte beertje:

ontwerper even onbekend die vermeld ik volgende keer als ik zijn kleren show.
Zeg nou zelf, om op te vreten toch? Die doe je niet zomaar weg maar ja hij moet wel weer een plekje in mijn kamer krijgen. Aaf heeft baat bij de methode van Marie maar mij heeft het nog niet geholpen.

Nog een fijne zondag.

Groetjes Sandra

14 opmerkingen:

 1. Wat een super schattige beer!!! En je andere projecten klinken ook heel veelbelovend!! Ik zou zeggen: afmaken en laten zien :-)))). Doe ik ook altijd :-p.
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lieverdje! Succes met je projectjes; ze komen vanzelf wel af is mijn ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar je verhaal over meerdere projecten. En ik zou de kantjes ook niet willen missen en de schattige beer ook niet!

  Groetjes van Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooo die beer is een schatje dus zeker niet weg doen. En ik word al happy bij de aanblik van jouw bandjes en lintjes dus gewoon houden die handel, laat Aaf maar lekker weggooien ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha ja heel herkenbaar. Was het maar zo makkelijk: weggooien. Nou daar ben ik ook heel slecht in en ik word reuzeblij van dingen waar andere mensen de fun niet van inzien en vooral als je er leuke dingen mee kunt knutselen. Je beer is nu al leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha ja heel herkenbaar. Was het maar zo makkelijk: weggooien. Nou daar ben ik ook heel slecht in en ik word reuzeblij van dingen waar andere mensen de fun niet van inzien en vooral als je er leuke dingen mee kunt knutselen. Je beer is nu al leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja.... Mooie methode, maar wat als je in alles wel iets moois ziet? De potentie van ogenschijnlijk lelijke dingen? Hihihi, dan heb je een vet probleem! Alhoewel, eigenlijk niet. Ik vind dat namelijk ook een gave waar je trots op mag zijn.
  Leuke beer met zijn stoere haardos!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach Gossie wat een lieve beer. Leuk en een tikkeltje ondeugend staat dat wilde kuifje. Met opruimen ben ik al een aantal keren begonnen en heb ook al wel spijt van spullen die nu weg zijn. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toevallig heb ik dat magazine ook bewaard, maar ik heb het artikel nog niet gelezen. Jouw beerteje is een schatje met die eigenwijze kuif erop.

  Groetenn uit Friesland

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahahaha, waar blijf ik nou met mijn mandje???
  De beer is te schattig. Zonde om hem kleertjes te geven.
  Opruimen moet je met beleid doen. Wie iets bewaard heeft wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een plaatje je beer! Gezellig op de tuinbank als het zonnetje schijnt ;)
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, zo een pracht beer, dat maakt mij gelukkig. Dacht ik even dat je die toffe lintjes zou wegdoen. Gelukkig maakte die jou ook zo gelukkig en mogen ze blijven ;-)
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige beer, je kan nooit genoeg beren hebben vind ik, ik heb er dan ook honderden hier van groot naar klein. En in opruimen ben ik ook nooit een crak geweest helaas, misschien kan jij het beter?
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra