woensdag 12 augustus 2015

Kikkers

Op de handwerkbeurs in Zwolle ergens in februari (?) kochten mijn moeder en ik een patroon van een kikker. Eduard Kikker om precies te zijn. Het is een patroon van created by Mascha. Het was een hele klus om hem te maken.

Vandaag was het eindelijk zover: we konden hem in elkaar zetten.


En zo zijn de heren geworden:

links van mijn mams, rechts van mij
Eduard van mijn moeder (links) is een flink stuk groter en dat komt doordat zij losser haakt en per ongeluk (foutje bij het patroon lezen) het hele lijf in de achterste lus heeft gehaakt. Ook het vinden van de juiste ogen was nog even lastig.

(mams)

(van mij)

We haakten de heren op Cotton Merino van Drops. Een mooi wolletje maar wij vonden het minder geschikt voor het haken van een dergelijk project. Je steekt heel gemakkelijk in de draad (grr).

En terwijl de heren er nog even vrolijk op los regeren, wens ik jullie allemaal nog een fijne week.

Groetjes Sandra

14 opmerkingen:

 1. Wat zien de heren er chique uit! Inderdaad een enorme klus om alle losse onderdelen te haken en ze vervolgens ook nog in elkaar te zetten (vind ik het minst leuke werkje, waardoor ik een heleboel WIP's heb). Prachtig gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leukerds! Die kleding erbij is ook super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je ziet wel dat het 2 kikkers van stand zijn, erg deftig;-) Wat leuk dat je samen met je moeder handwerkt, doe ik ook. Jullie hebben allebei eer van je werk, ze zijn echt mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om te zien dat een andere hand van haken een hele andere kikker oplevert. Ik vind ze beiden erg leukgeworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zien er allebei heel leuk uit! Gelukkig maakt het foutje niet veel uit.
  Ik ben zelf nog steeds met Karel aap bezig. Omdat ik een foutje had gemaakt kijkt zijn hoofd opzij en er zit dus niets anders op dan opnieuw beginnen....

  Groetjes van Bernadette (poppenvrienden)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de heren allebei op hun eigen manier erg leuk! Ze kijken allebei een beetje verbaasd, zo van huh? Wat valt er hier te regeren???? Grappig. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Los of vast gehaakt, ze zien er allebei erg leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zijn allebei geweldig Sandra, zowel die van je mams als die van jou! Maakt niet uit of ze los of vast gehaakt zijn, zo heb je telkens een iets andere kikker. Laat ze maar rustig verder regeren.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke kikkers! Ik heb je blog af en toe wel eens bezocht en zag nu een link bij juffrouw Ooievaar/Anita, op dinsdag. Jij hebt ook heel vaak iets over poppen/knuffels op je blog, dus ik zet voortaan ook een linkje naar jouw blog bij mijn lijstje van dinsdag/poppendag. Ik begin er dinsdag weer mee, na een paar weken vakantie. Het verplicht jou tot niets, hoor.
  Groetjes,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is een leuke kikkerfamilie! Ik wil wel geloven dat het een flinke klus was, en dan alles nog in elkaar zetten nadat de onderdelen gehaakt zijn...
  Maar ik vind het een lekker maf stelletje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat grappig. Ze zie er wel uit als echte regeerders.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lief je berichtje..bedankt dat je op visite was. ♡..de kikkers vind ik echt prachtig♡ gemaakt! !
  Fijne Zondag lieve zomer groetjes GabyX♡X

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra