Ik begon met het maken van jam en daarbij zorgde ik ervoor dat de schil heel bleef inclusief het witte middenstuk.
Vervolgens een beetje (zonnebloem)olie in het kommetje. Het witte lontje goed laten doordrenken met olie en dan aansteken (klik hier voor instructie).
Ondertussen was ik dus ook jam aan het maken van het vruchtvlees (zonder velletjes) van de sinaasappel. Klik hier voor het recept.
De schilletjes van de sinaasappel die ik vanmorgen perste heb ik laten drogen in de oven (duurt wel lang) en vervolgens fijngemalen. Klik hier voor instructies.
Het poeder kun je gebruiken voor het op smaak maken van eten. Ik gebruik het o.a. in mijn zelfgemaakte granola.
Tenslotte maakte ik van het restje sinaasappelsap dat over was een fris drankje. Recept hier.
Kortom met het vitaminebommetje kun je alle kanten op.
Cheers.
Groetjes Sandra
Jij gebruikt de sinaasappel optimaal. Het ziet er allemaal haal mooi en smakelijk uit, goed bezig!
BeantwoordenVerwijderenDat is nog eens optimaal genieten van een sinaasappel. Leuk idee om de schilletjes te drogen en als smaakmaker te gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenGeen onderdeel van de sinaasappel belandt zo in een bak, wat een mooie verschillende bestedingen! Dat kaarsje, wie had ooit gedacht dat dat kon!
BeantwoordenVerwijderenDe jam ziet er heerlijk uit net zoals het glaasje vitamientjes. Dank voor al de links, ik zal ze eens gaan bekijken.
Bedankt voor de tips! Ga ik ook eens proberen, vooral het poeder. Heerlijke smaak en het ruikt ook zo lekker.
BeantwoordenVerwijderenDat is nog eens leuk! Alles wordt gebruikt en 't is nog gezond ook.
BeantwoordenVerwijderenDaar ben je wel ff mee bezig geweest, maar goed...het is vakantie hè..
Ik vind het enorm geslaagd!
Wat kun je veel met zo'n sinaasappel doen. Erg Leuk.
BeantwoordenVerwijderenEn dat allemaal met appeltjes van oranje!
BeantwoordenVerwijderenWat een hoop verschillende dingen heb je met de sinaasappel gedaan. De jam is vast heerlijk. Van gedroogde schillen had ik nog nooit gehoord. Leerzaam blogje dus 😀😀
BeantwoordenVerwijderenWat ben jij goed en creatief bezig zoals je de gehele sinaasappel gebruikt.
BeantwoordenVerwijderenZo leuk en alles is oranje!
Wowww Sandra, wat een fantastische en heerlijke uitwerking
BeantwoordenVerwijderenvan het thema Oranje. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op.
Dat zo'n velletje van de sinaasappel als lontje kan fungeren,
geweldig gewoon, je moet er maar op komen. Mooi resultaat,
een sfeervol lichtje en dat ruikt waarschijnlijk ook nog
heerlijk, een lekker potje jam. En grappig de gedroogde schillen
die weer als kruiden in gerechten kan dienen. En een glas
Jus de Orange is altijd een feestje.
Fijn weekend,
Groetjes,
Josephine
Dit vind ik hélemaal geweldig, wat een leuke bijdrage, daar ga ik zeker wat van proberen.
BeantwoordenVerwijderenDankjewel en een fijn weekend !
Leuke bijdrage. Zelfs met de schil weet je nog raad.
BeantwoordenVerwijderenFantastic! You really used "all" the fruit! I'm curious about the candle and the dust, I had never tried to do them. Thanks for the link!
BeantwoordenVerwijderenCarmela
Nou ja zeg. En dat allemaal met een sinaasappel. Briljant!
BeantwoordenVerwijderenDa’s pas circulair! 💪🏼♻️
BeantwoordenVerwijderen