Pagina's

vrijdag 24 juli 2020

crea 5220 oranje

Ik pers regelmatig een sinaasappeltje uit en dan gaan de schillen richting groene bak. Mmm, daar zou je toch ook iets mee kunnen doen. Even speuren op het www.

Ik begon met het maken van jam en daarbij zorgde ik ervoor dat de schil heel bleef inclusief het witte middenstuk.


Vervolgens een beetje (zonnebloem)olie in het kommetje. Het witte lontje goed laten doordrenken met olie en dan aansteken (klik hier voor instructie).


Ondertussen was ik dus ook jam aan het maken van het vruchtvlees (zonder velletjes) van de sinaasappel. Klik hier voor het recept.



De schilletjes van de sinaasappel die ik vanmorgen perste heb ik laten drogen in de oven (duurt wel lang) en vervolgens fijngemalen. Klik hier voor instructies.


Het poeder kun je gebruiken voor het op smaak maken van eten. Ik gebruik het o.a. in mijn zelfgemaakte granola.

Tenslotte maakte ik van het restje sinaasappelsap dat over was een fris drankje. Recept hier.


Kortom met het vitaminebommetje kun je alle kanten op.
Cheers.

Groetjes Sandra

15 opmerkingen:

  1. Jij gebruikt de sinaasappel optimaal. Het ziet er allemaal haal mooi en smakelijk uit, goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is nog eens optimaal genieten van een sinaasappel. Leuk idee om de schilletjes te drogen en als smaakmaker te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen onderdeel van de sinaasappel belandt zo in een bak, wat een mooie verschillende bestedingen! Dat kaarsje, wie had ooit gedacht dat dat kon!
    De jam ziet er heerlijk uit net zoals het glaasje vitamientjes. Dank voor al de links, ik zal ze eens gaan bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor de tips! Ga ik ook eens proberen, vooral het poeder. Heerlijke smaak en het ruikt ook zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is nog eens leuk! Alles wordt gebruikt en 't is nog gezond ook.
    Daar ben je wel ff mee bezig geweest, maar goed...het is vakantie hè..
    Ik vind het enorm geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat kun je veel met zo'n sinaasappel doen. Erg Leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En dat allemaal met appeltjes van oranje!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een hoop verschillende dingen heb je met de sinaasappel gedaan. De jam is vast heerlijk. Van gedroogde schillen had ik nog nooit gehoord. Leerzaam blogje dus 😀😀

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ben jij goed en creatief bezig zoals je de gehele sinaasappel gebruikt.
    Zo leuk en alles is oranje!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wowww Sandra, wat een fantastische en heerlijke uitwerking
    van het thema Oranje. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op.
    Dat zo'n velletje van de sinaasappel als lontje kan fungeren,
    geweldig gewoon, je moet er maar op komen. Mooi resultaat,
    een sfeervol lichtje en dat ruikt waarschijnlijk ook nog
    heerlijk, een lekker potje jam. En grappig de gedroogde schillen
    die weer als kruiden in gerechten kan dienen. En een glas
    Jus de Orange is altijd een feestje.

    Fijn weekend,
    Groetjes,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit vind ik hélemaal geweldig, wat een leuke bijdrage, daar ga ik zeker wat van proberen.
    Dankjewel en een fijn weekend !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke bijdrage. Zelfs met de schil weet je nog raad.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Fantastic! You really used "all" the fruit! I'm curious about the candle and the dust, I had never tried to do them. Thanks for the link!
    Carmela

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nou ja zeg. En dat allemaal met een sinaasappel. Briljant!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Da’s pas circulair! 💪🏼♻️

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra