Nadat Herman gelukt was, vond ik het tijd voor een volgend experiment. Het werd zelf een zuurdesembrood bakken inclusief het maken van de starter. Ik vond op internet een recept en dat volgde ik netjes stap voor stap. Het was een hele procedure. Voeren, verversen, autolyse enz.
Twee weken vertroetelde ik mijn starter in deze glazen pot. Aan het einde was waarschijnlijk toch de verhouding niet helemaal goed meer en groeide mijn starter niet erg meer.
Maar gelukkig rees het brood toch voldoende en smaakte mijn eerste zelfgemaakte brood prima.
Ik ben heel tevreden.
Groetjes Sandra
Spannend, lijkt me
BeantwoordenVerwijderenWat een prachtig broodje, goed gelukt zo te zien.
BeantwoordenVerwijderenJammer dat je starter niet meer wilde groeien, maar je brood ziet er heerlijk uit! Op de linksite las ik dat het een 'learning curve' is en je schrijft over je 'eerste zelfgemaakte brood'; ga je er nog meer maken?
BeantwoordenVerwijderenHet brood ziet er heel goed uit, ik snap dat je daar tevreden mee bent :-)
BeantwoordenVerwijderenJe brood ziet er lekker luchtig uit !
BeantwoordenVerwijderenTevreden kun je zijn !
Het brood ziet eruit om in te bijten, heel mooi resultaat.
BeantwoordenVerwijderenTerecht dat je heel tevreden bent.
Herman is een mooi brood geworden en ziet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er goed uit Sandra! Knap gedaan.
BeantwoordenVerwijderen