Pagina's

vrijdag 17 augustus 2012

Nog even vakantie

Onze gezamenlijke vakantie is nog niet helemaal voorbij en dus togen we er vandaag nog eens met z'n allen op uit. De reis ging naar Texel. Hemelsbreed wonen we daar niet zo eens zo heel ver vandaan maar doordat je her en der maar 80 km mag rijden, zijn we toch een klein uurtje onderweg voor we bij de boot zijn. Zodra ik van de boot af kom, heb ik een vakantiegevoel, al is het maar voor een dag. We hebben fietsen mee dus we kunnen gaan en staan waar we willen.

Eerst gaan we naar het Floramuseum. Dat is een van de twee juttersmusea op Texel. Ik heb mijn ogen uitgekeken, wat een rommel vind je op het strand! Daarna naar de zelfpluktuin. Dat is enig. Je kunt er bloemen (niet zo handig voor ons), aarbeien, bessen, bramen en tomaten plukken. Nou is dat plukken geen enkel punt maar het dan vervolgens heel op de fiets mee naar huis krijgen is een heel ander verhaal. Door de aarbeien dit keer goed "klem" te verpakken, zijn ze heel aardig overgekomen.
Bij de zelfpluktuin zag ik ook een hele leuke ingepakte (wildbrei/haak) fiets en een gebreid vogelkooitje met twee vogeltjes. Ik heb ze uiteraard direct op de gevoelige plaat vastgelegd.


Ik vond mezelf tijdens de vakantie al heel creatief met mijn (demontabele) wildbreipaaltje maar die fiets vond ik echt geweldig. Mijn idee voor het wildbreipaaltje begon in Frankrijk heel spontaan. Het was nog even een gedoetje om wol te vinden maar uiteindelijk lukte dat in Spanje. Wel dikte 2,5 dus nog een heel monikkenwerk. Ik wilde er thuis ook nog van kunnen genieten dus heb ik een soort veterconstructie bedacht waarmee ik het ook weer los kon halen.


Onze dag op Texel eindigde bij de Witte Engel, ik ging huiswaarts met een boekje en de nieuwe catalogus. Om thuis nog lekker even na te genieten.

2 opmerkingen:

  1. Wat een luxe om zo dichtbij Texel te wonen, lijkt me heerlijk! Fijn weekend nog! Groetjes Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is het ook. Ook een fijn weekend. Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Groetjes Sandra